Marţi, 29 noiembrie 2022 - 3:38:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Boris Johnson susţine că negociatorii britanici ar putea să nu aibă nevoie de doi ani pentru a finaliza Brexit-ul


24 septembrie 2016

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat joi că executivul britanic va lansa procedura de ieşire din blocul comunitar la începutul anului viitor, iar negociatorii s-ar putea să nu aibă nevoie de cei doi ani pentru a semna un acord şi a finaliza divorţul de Uniunea Europeană, transmite Reuters.

”Ceea ce facem acum este să discutăm cu prietenii şi partenerii noştri europeni în speranţa că în primele luni ale anului viitor vom vedea o scrisoare de invocare a articolului 50 şi sunt sigur că vom propune o serie de parametri pentru procesul care va urma”, a declarat Johnson.

De asemenea, şeful diplomaţiei britanice a precizat că în opinia sa nu se vor epuiza cei doi ani de negocieri cu blocul comunitar.

Marea Britanie trebuie să declanşeze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a lansa operaţiunea formală de părăsire a UE.

Invocarea articolului 50 a fost amânată de executivul britanic până la începutul anului viitor, pentru că echipele de negociatori nu au fost pregătite în avans.

Londra mizează să obţină în cursul negocierilor acces nelimitat la piaţa unică europeană, deşi este reticentă în a accepta libertatea de mişcare a muncitorilor europeni. În schimb, liderii europeni au susţinut că principiul libertăţii de mişcare a muncitorilor pe piaţa unică este unul de la care blocul comunitar nu poate abdica şi nu vor fi acceptate compromisuri în acest caz.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 noiembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro