Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:40:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şoferul TIR-ului folosit în atacul de la Berlin fusese impuşcat inaintea antentatului


27 decembrie 2016

Polonezul Lukasz Urban a fost găsit mort pe scaunul pasagerului în camionul cu care teroristul Anis Amri a pătruns în mulţimea de la târgul de Crăciun, ucigând 12 persoane şi rănind 48.

Conform unor informaţii apărute în presă, teroristul ar fi sechestrat camionul şi l-ar fi obligat pe şoferul polonez să rămână pe locul din dreapta, ameninţându-l cu un pistol. Dar în momentul în care atacatorul tunisian a direcţionat vehiculul către mulţime, polonezul ar fi încercat să preia controlul camionului şi astfel l-a deviat de la traiectoria iniţială. În acel moment, teroristul l-a împuşcat mortal.

Informaţii date publicităţii de cotidianul Bild conturează însă un alt scenariu. Publicaţia germană citează raportul făcut de medicii care au realizat autopsia lui Lukasz Urban. În document se arată că Urban a fost împuşcat în cap în data de 19 decembrie, între 16:30 şi 17:30, ora Germaniei. Atacul din piaţa de Crăciun a avut loc în jurul orei locale 20:00.

Legiştii au estimat că "este posibil" ca Urban să mai fi fost, totuşi, în viaţă atunci când tunisianul Anis Amri a intrat cu camionul în mulţimea care venise la târg, punctează Bild. O petiţie a fost lansată luni în Germania pentru decorarea postumă a şoferului polonez cu cea mai înaltă distincţie civilă a ţării, Crucea Federală a Meritului.

Sursa: Agerpres


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro