Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:48:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care este cu adevărat cel mai poluat oraş din lume


26 decembrie 2015

Indicele de poluare a aerului din Delhi, India, a înregistrat în ultima săptămână valori de aproape două ori mai mari faţă de cele consemnate în Beijing, declarat "cel mai poluat oraş din lume", informează The Hindustan Times. Publicaţia demonstrează că dacă în metropola chineză, concentraţia de pulberi în suspensie (PM2,5), extrem de periculoase la penetrarea adâncă a plămânilor, a fost de 139,8 de micrograme / metru cub, la Delhi, aceasta a fost de 230,9.

Standardele impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii admit o concentraţie medie de 25 de micrograme/metru cub, aceasta situându-se în nişte limite care nu ameninţă sănătatea. Media anuală înregistrată la Beijing este, însă, de 56, iar la Delhi de două ori mai mare - 153 de micrograme. Aceasta înseamnă că aerul are o calitate atât de precară încât poate afecta oamenii sănătoşi şi poate duce la agravarea bolilor deja existente.

În India se găsesc şase din cele mai poluate zece oraşe ale lumii, dar autorităţile nu au elaborat un sistem de avertizare a locuitorilor relativ la calitatea aerului. Astfel, şcolile îşi desfăşoară programul normal, iar fabricile continuă să producă în acelaşi ritm care generează poluare într-un ritm foarte alert. "În primul rând, aici vorbim despre Delhi, unde, dacă eşti neinformat şi bogat, înseamnă că eşti virtuos. Majoritatea oamenilor au mai multe maşini şi vor scoate pe poartă a doua, a treia, a patra maşină - ori vor cumpăra una nouă, dacă este nevoie, pentru a respecta această regulă a virtuţii", a scris jurnalista Rajyasree Sen într-un articol pentru Mint. Nivelul poluării din Delhi a atins proporţii alarmante, determinându-i pe unii juraţi de la Înalta Curte din Delhi să compare oraşul cu o cameră de gazare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro