Marţi, 19 martie 2024 - 6:37:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Italienii îi trimit pe români acasă


12 mai 2013

Zeci de afişe care au împânzit un cartier din oraşul italian Padova îi îndeamnă, cu argumente, pe românii din Italia să se întoarcă în ţara natală, anunţă cotidianul local „Il Mattino di Padova”, citat de gazetaromaneasca.com. Campania nu este prima de acest fel.

 

„Români, întoarceţi-vă acasă. întoarceţi-vă la familiile voastre. În Italia nu este de lucru. Uniunea Europeană a finanţat un proiect numit «Dezvoltarea zonei rurale în România» în care este garantat un salariu lunar, care merge de la 700 la 1.300 de euro.” Astfel sintetizează publicaţia italiană mesajul lipit pe zidurile din cartierul padovan Arcella. Autorii afişelor oferă chiar două numere de telefon (unul din Italia şi unul din România), la care românii pot suna pentru a se informa în privinţa oportunităţilor de muncă în ţara natală. Nu este menţionată însă nicio instituţie sau persoană de contact.

Nona Evghenie, românca ce face parte din consiliul local al oraşului italian spune că a fost „pusă în gardă” de mai mulţi prieteni în privinţa acestui tip de anunţuri şi că acestea nu sunt primele. Consiliera menţionează însă că mesajele au un sâmbure de adevăr.

„Proiecte de acest tip există, aceasta pentru că în România este de lucru, dar lipseşte forţa de muncă. Astfel guvernul investeşte în mod periodic pentru a stimula tinerii să se întoarcă”, declară Nona Evghenie. Cu toate acestea, ea îi îndeamnă pe români să se informeze temeinic înainte de a lua orice hotărâre.

Potrivit Nonei Evghenie, încă de când a izbucnit criza economică, în Padova se demarează proiecte sociale pentru a-i face pe români să se întoarcă în ţara lor. Nicolae Alexandru Die, preşedinte al Asociaţiei românilor din Padova, avertizează că astfel de mesaje nu au acoperire: „Trebuie să fim foarte atenţi. Apariţia acestor pliante este ciclică şi uneori nu se bucură de acoperire financiară”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro