Marţi, 19 martie 2024 - 4:42:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisia Europeană va ancheta 19 ţări pentru încălcarea dreptului la azil


24 septembrie 2015

Comisia Europeană va deschide o anchetă pentru 40 de încălcări ale dispoziţiilor comunitare referitoare la dreptul la azil care afectează 19 ţări, scrie cotidianul german Die Welt în ediţia digitală de miercuri, care nominalizează state precum Austria, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Ungaria, informează EFE.

Potrivit sursei citate, Danemarca, Irlanda şi Marea Britanie nu sunt vizate, întrucât tratatele europene le permit aplicarea opţională a deciziilor comunitare ce ţin de domeniul Justiţie şi Afaceri Interne.

Die Welt scrie că executivul european consideră că statele care vor fi investigate nu au transpus în legislaţia naţională acquis-ul comunitar referitor la refugiaţi, normele minime de procedură pentru recunoaşterea dreptului la azil şi condiţiile de primire pentru solicitanţii de azil.

‘Nu are niciun rost să discutăm la summituri despre noi norme de politică de migraţie în timp ce legislaţia în vigoare nu se aplică aşa cum trebuie’, a declarat pentru ziarul german o sursă europeană neidentificată.

Primul pas o reprezintă trimiterea unui aviz motivat statelor vizate care au la dispoziţie două luni pentru a răspunde. Dacă în acest interval de timp statele membre nu-şi armonizează legislaţia la dreptul comunitar pot fi aduse în faţa Curţii de Justiţie a UE (CJUE).

Potrivit DPA, anunţul cu privire la începerea procedurii de infringement va fi făcut miercuri, înaintea Consiliul European Extraordinar de la Bruxelles


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro