Joi, 18 august 2022 - 11:49:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Merkel: Lupta împotriva antisemitismului este datoria noastră


15 septembrie 2014

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe germani să combată antisemitismul, în cadrul unui discurs susţinut în faţa câtorva mii de persoane reunite duminică la Berlin cu scopul de a denunţa intensificarea violenţelor împotriva evreilor în Europa, relatează AFP.

"Lupta împotriva antisemitismului este datoria noastră", le-a transmis cancelarul compatrioţilor, într-un discurs susţinut în faţa Porţii Brandenburg, în centrul capitalei, la câteva sute de metri distanţă de Memorialul Holocaustului, după 70 de ani de la prăbuşirea celui de-al Treilea Reich.

Aproximativ 5.000 de persoane, potrivit poliţiei, au dat curs apelului Consiliului Central Evreiesc din Germania, inclusiv preşedintele german Joachim Gauck.

Denunţând "valul îngrozitor de ură faţă de evrei" care a cuprins "întreaga Europă", preşedintele Consiliului Central Evreiesc din Germania Dieter Graumann şi-a exprimat regretul că "sinagoge au fost atacate", "evrei (au fost) ameninţaţi" şi că "pe strzile germane s-au auzit cuvinte antisemite".

În prezent, aproximativ 200.000 de evrei trăiesc în Germania, în cea de a treia comunitate din Europa, după cele din Marea Britanie şi Franţa. Această situaţie era de neconceput după al Treilea Reich. În 1950, doar 15.000 de evrei mai trăiau în Germania, faţă de 560.000 în 1933.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro