Sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 9:46:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

A murit Michele Ferrero, omul care a îndulcit lumea


16 februarie 2015

Michele Ferrero, cel mai bogat italian şi proprietarul unui imperiu de ciocolată, s-a stins din viaţă ieri, la Monaco, la vârsta de 89 de ani.

Grupul Ferrero, care are vânzări anuale de 8 miliarde de euro în toată lumea, va rămâne în mâinile familiei, după ce Michele, fiul fondatorului Pietro, a reuşit să îl transforme într-una dintre marile companii ale Europei, cu afaceri în 53 de ţări din întreaga lume.

Michele Ferrero a inventat crema de ciocolată Nutella, pralinele Ferrero Rocher, ouăle Kinder şi dulciurile Tic Tac, transformând o firmă de provincie în cel mai important grup financiar privat din Italia.

Cu o avere de peste 20 de miliarde de euro, el era cel mai bogat italian şi pe locul 30 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume. Miliardarul s-a stins din viaţă în casa sa din Monaco, după mai multe luni de suferinţă.

Fiul său, Giovanni, va prelua, cel mai probabil, compania, după ce fratele său, Pietro, care ar fi trebuit să îi urmeze lui Michele Ferrero la conducere, şi-a pierdut viaţa în urma unui atac de cord.

Michele Fererro avea reputaţia unui om serios, puternic, care s-a menţinut mereu departe de ochii presei, însă care şi-a recompensat mereu cu generozitate angajaţii şi a contribuit mult la dezvoltarea comunităţilor în care îşi desfăşura afacerile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(151 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 septembrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro