Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:46:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ruşii au încălcat spaţiului aerian al Turciei


30 ianuarie 2016

Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Ankara pentru a-i comunica "condamnarea fermă" a faptului că un avion rus i-a încălcat spaţiului aerian, a anunţat astăzi MAE turc, denunţând "o atitudine iresponsabilă", relatează AFP şi Reuters.

"Un avion SU-34 din aviaţia rusă a încălcat spaţiul aerian la ora locală 11.46 ieri (vineri, 09.46 GMT)", a precizat ministerul într-un comunicat.

"Subliniem încă o dată că Rusia poartă întreaga responsabilitate a oricăror consecinţe grave care ar putea decruge dintr-o astfel de atitudine iresponsabilă", a adăugat ministerul, subliniind că Ankara cere Rusiei "să acţioneze cu responsabilitate".

"Facem un apel clar către Federaţia Rusă să nu violeze spaţiul aerian turc, care este şi spaţiul aerian al NATO", se mai menţionează în comunicat.

Acest avertisment intervine la două luni după ce un bombardier rus a fost doborât de aviaţia turcă deasupra frontierei siriene, provocând o gravă criză diplomatică între Moscova şi Ankara, care au poziţii divergente în conflictul din Siria.

Rusia susţine regimul lui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia apreciază că plecarea acestuia este necesară pentru soluţionarea conflictului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro