Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:31:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Românii au la dispoziţie 1.368 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European


25 septembrie 2015

Angajatorii din Spaţiul Economic European /SEE/ oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.368 de locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind disponibile în Spania şi Germania, informează Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă /ANOFM/.

Românii interesaţi pot opta pentru Spania, unde angajatorii oferă 801 locuri de muncă, dintre care 800 pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un loc pentru un maseur, în timp ce pentru Germania sunt disponibile 236 locuri de muncă: 50 de asistenţi medicali generalişti, 15 şoferi de TIR, 15 comisionari, 15 operatori stivuitori, etc.

În Republica Cehă, angajatorii oferă pentru români 145 de locuri de muncă, dintre care 50 pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat), 50 operatori, 20 muncitori asamblare etc, iar în Marea Britanie se pot ocupa 67 de locuri de muncă, respectiv 30 de asistenţi medicali, 20 de îngrijitori persoane/infirmieri, 15 îngrijitori persoane, un tractorist şi un vinificator.

Angajatorii din Ungaria oferă 50 de locuri de muncă pentru românii care vor să lucreze ca operatori la asamblarea panourilor electrice, cei din Suedia au disponibile 35 locuri de muncă — 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto — iar polonezii sunt interesaţi să angajeze 23 de români, respectiv 20 de şoferi de camion şi 3 lăcătuşi-sudori.

În Norvegia pot ajunge 8 români care vor să lucreze ca şi antrenori de gimnastică ritmică, în Belgia sunt două locuri de muncă disponibile pentru infirmieri/asistenţi medicali, iar în Austria există un singur loc de muncă pentru un asistent proiect.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele precum şi informaţii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, condiţii de ocupare a posturilor, condiţii de muncă şi salarizare accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro