Marţi, 19 martie 2024 - 11:31:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un imigrant a devenit erou în Franţa după ce a salvat un copil. Macron a vrut să-l cunoască


29 mai 2018

Un tânăr imigrant din Mali a devenit erou naţional în Franţa, după ce a escaladat un bloc pentru a salva copil de 4 ani care atârna în exteriorul unui balcon de la etajul patru.  Se numeşte Mamoudou Gassama şi i-au trebuit doar câteva secunde pentru a ajunge la balcon.

Imigrantul, care este ilegal în Paris, a fost primit la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron. Mamoudou a primit cetăţenie franceză şi un loc de muncă la pompieri.

Spectaculoasa operaţiune de salvare a fost filmată de un privitor şi a fost vizualizată de milioane de internauţi, după ce clipul a fost postat pe reţelele de socializare.

Incindetul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 20:00, în nordul Parisului. Când au ajuns pompierii la faţa locului, copilul era deja salvat. „Din fericire, acolo era cineva cu capacitatea fizică şi curajul de a salva copilul”, a spus un purtător de cuvânt al pompierilor.

Presa l-a găsit pe Mamoudou Gassama la 24 de ore după gestul său eroic. Acesta le-a spus jurnaliştilor că a acţionat fără să se gândească prea mult. „I-am văzut pe toţi oamenii aceia care strigau şi maşinile claxonau.

Am urcat şi, slavă Domnului, am salvat copilul. Mi-a fost frică când am salvat copilul… când am intrat în sufragerie am început să tremur, abia puteam să stau în picioare, a trebuie să mă aşez”, a mai spus el.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, l-a sunat personal pentru a-i mulţumi celui care a fost supranumit „Spiderman din Afrondismentul 18”.

„Mi-a povestit că a venit din Mali acum câteva luni cu visul de a-şi face o viaţă aici. I-am spus că actul său eroic este un exemplu pentru toţi cetăţenii şi că oraşul Paris va fi foarte doritor să îl ajute să se stabilească în Franţa”, a declarat ea.

Din primele cercetări a reieşit că părinţii copilului nu erau acasă în momentul în care cel mic s-a căţărat pe balcon. Tatăl a fost reţinut de poliţie pentru că şi-a lăsat copilul nesupravegheat şi urmează să apară în faţa unui judecător. Mama copilului nu era în Paris în momentul incidentului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro