Miercuri, 15 iulie 2020 - 10:13:09
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Bulgaria, care preia preşedinţia UE de la 1 ianuarie, vrea să extindă Uniunea


3 decembrie 2017

Bulgaria, care va prelua preşedinţa Consiliul Uniunii Europene de la 1 ianuarie, va insista pentru o apropiere mai mare a ţărilor din Balcanii de Vest de blocul comunitar, relatează agenţia Reuters, preluată ce Agerpres.ro.

Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia şi Kosovo aspiră toate să adere la Uniunea Europeană.

Cu toate că UE se confruntă cu multe provocări, inclusiv Brexitul şi reforma zonei euro, comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, afirma în această săptămână că există ''o mai mare dorinţă'' acum de a lua în considerare o viitoare extindere a UE.

Ministrul responsabil cu preşedinţia bulgară a UE, Liliana Pavlova, a afirmat că o cooperare mai strânsă cu ţările din Balcanii de Vest, inclusiv pe probleme de migraţie şi securitate, este esenţială pentru pacea şi stabilitatea Uniunii Europene.

''Pacea, liniştea, stabilitatea şi viitorul Europei trec prin Balcanii de Vest. Proiectul european nu va fi complet fără ei'', a declarat Liliana Pavlova într-un interviu pentru Reuters.

''Integrarea lor este un proces firesc, care a pălit puţin, dar este un proces ce trebuie să continue şi acum este timpul, dacă nu dorim să ratăm momentul'', a declarat Liliana Pavlova, membră a partidului GERB (centru-dreapta), formaţiunea premierului Boiko Borisov.

Bulgaria, care a aderat la UE în 2007, odată cu România, nu poate promite o aderare mai rapidă pentru vecinii săi din Balcanii de Vest, a precizat Liliana Pavlova. ''Nu dorim desigur să le dăm speranţe false. Dar, dacă îi susţinem cu proiecte, cu investiţii, atunci ei simt că fac parte din familia europeană. Aceasta este în realitate perspectiva europeană despre care noi vorbim'', a mai spus ministrul bulgar.

Bulgaria va găzdui un summit UE-Balcanii de Vest pe 17 mai, despre care Liliana Pavlova speră va duce la acorduri concrete pentru a impulsiona domenii precum transporturile, energia şi conexiunile digitale între Balcanii de Vest şi UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(541 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro