Joi, 28 martie 2024 - 6:53:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe războiul? Israelul va ataca Iranul înainte de alegerile prezidenţiale din SUA


17 august 2012


razboiIsraelul este pregătit să atace Iranul înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie, conform unui fost analist CIA, Ray McGovern, citat de cei de la businessinsider.com. Israelul plănuieşte de luni de zile un atac asupra infrastructurilor nucleare ale Iranului, însă acesta ar putea avea loc chiar înainte de alegerile prezidenţiale din SUA. Ray McGovern, fost analist CIA, consideră că israelienii încearcă astfel să forţeze mâna americanilor care preferă ideea intensificării sancţiunilor împotriva Teheranului în detrimentul opţiunii militare. McGovern mai crede că infrastructurilor nucleare ale Iranului sunt doar un pretext de război, isralienii fiind mai mult deranjaţi de faptul că nu vor mai putea face jocurile în regiune. „Israelul este conştient că nu poate purta un război de la egal cu Iranul şi se bazează pe forţa militară a SUA”, afirmă McGovern.


Între timp Israelul îşi pregăteşte populaţia pentru un eventual conflict care ar putea dura 30 de zile pe mai multe fronturi simultane. Potrivit lui Mâţan Vilnai, fostul ministrul israelian al Apărării Pasive, Mâţan Vilnai, Israelul s-a pregătit pentru un scenariu de război de 30 de zile pe mai multe fronturi, care ar putea provoca, cel puţin, 500 de morţi. Vilnai a precizat că în prezent există truse anti-chimice şi anti-bactereologice pentru mai mult de jumătate din populaţia israeliană.
În plus, armata israeliană testează un sistem de alertă prin SMS pentru a putea avertiza populaţia în caz de atac cu rachete. Mai multe persoane din Ierusalim, Tel Aviv, Haifa şi alte câteva oraşe incluse în eşantionul de testare au primit pe telefonul mobil un SMS în limbile ebraică, arabă, engleză şi rusă cu textul” Frontul intern de comandă: testarea sistemului de alarmă mobilă”. Sistemul de avertizare va fi probat timp de patru zile, după care va urma un test la nivelul întregii ţări, a explicat armata israeliană.

Iranul nu crede într-un atac israelian

Ministerul de Externe iranian elimină posibilitatea unui atac israelian asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului, în contextul reluării acestei idei în presa din Israel.

„Asistăm constant la astfel de declaraţii lipsite de raţiune şi apreciem că acum nu există o asemenea posibilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Rămân Mehmanparast, într-o conferinţă de presă la Teheran.

„Chiar dacă unii din reprezentanţii acestui regim (israelian) ilegal pledează pentru o asemenea acţiune stupidă, Israelul nu şi-o poate permite deoarece ar avea de suferit consecinţe foarte grave”. Statul evreu are probleme interne şi Iranul nu acordă o prea mare importanţă eventualităţii unui atac israelian antiiranian, a insistat diplomatul iranian.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro