Joi, 28 martie 2024 - 11:47:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Libanul ar putea rămâne fără electricitate


1 august 2012

libanCompania Electricitate Liban (EDL) a anunţat luni că ţara va fi complet privată de energie electrică din cauza unui litigiu între compania publică şi lucrătorii zileri care reclama titularizarea.

Acest anunţ inedit vine în timp ce libanezii sunt afectaţi de mai mulţi ani de întreruperi de curent electric din mai multe motive, inclusiv din cauza lipsei de investiţii şi a "furtului" de electricitate.

"Compania se vede obligată să îşi închidă porţile" din cauza "ocupării sediului său principal de lucrătorii zileri", a declarat EDL

"Această decizie va provoca o întrerupere totală a electricităţii pe întreg teritoriul libanez în câteva ore", a anunţat un comunicat al EDL, publicat în cursul după-amiezii, făcând apel la libanezi. Care dispun în mare parte de generatoare, să ia "măsurile necesare de precauţie".

În cursul serii, anumite regiuni erau private de electricitate în afara orelor obişnuite de raţionalizare a consumului, au constatat jurnaliştii.

Zilerii grevişti au solicitat anterior închiderea tuturor instituţiilor afiliate cu EDL pe întreg teritoriul Libanului şi conform angajaţilor permanenţi ai companiei au blocat toate intrările în sediul principal.

Aceşti muncitori solicita de mai mulţi ani titularizarea şi au intrat în grevă de mai multe săptămâni. Facturile nu au mai fost încasate de cel puţin trei luni.

EDL a prevenit că decizia să de a îşi închide porţile va rămâne în vigoare până la sfârşitul grevei zilerilor care refuză la rândul lor să cedeze.

După războiul civil (1975-1990), mai multe planuri au fost propuse pentru a remedia deficitul EDL, care reprezintă 3 la sută din PIB-ul statului, însă fără reuşită.

Pe lângă lipsa de investiţii, numeroase zone sunt afectate de "furtul" de electricitate iar atacurile asupra agenţilor colectori sunt frecvente.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro