Sâmbătă, 20 iulie 2024 - 12:06:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un stat european îşi vinde localităţile


6 mai 2013

Sate întregi din Spania sunt scoase la vânzare, la preţuri derizorii. Cei mai interesaţi de ofertă sunt investitorii străinii care speră că, odată renovate, acestea vor fi repopulate sau măcar vor atrage turişti. Localităţile au fost abandonate de spaniolii care s-au mutat în oraşe, în căutarea unui loc de muncă.

Zeci de sate aflate într-o zonă superbă din nordul Spaniei, regiunea Galicia, sunt abandonate de ani de zile. Localnicii au plecat unul câte unul în căutarea unui trai mai bun la oraş, scrie digi24.ro

„Satul este abandonat de 30 de ani. Mi-am spus că este mult de muncă şi mă întrebam cât mă va costa achiziţionarea. Dar, nu mi-a venit să cred deloc ... vreţi să ştiţi cât am dat? 45.000 euro, nu lire sterline, euro”, spune britanicul Neil Christie.

Autorităţile spaniole speră ca satele să renască după vânzare şi renovare. Puţinii locuitori care mai trăiesc în ele încearcă uneori să se opună vânzării sau să scoată un preţ cât mai bun pentru proprietăţile lor.

Oficialii din mai multe zone rurale din Spania au încercat să îi atragă şi pe străinii care vor să locuiască la ei, nu numai pe cei care vor să îşi petreacă vacanţele în Spania. Au oferte de genul „casă, teren, reduceri de taxe şi bonă” pentru cei care vor să se stabilească acolo. Însă nu au găsit până acum foarte mulţi doritori.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro