Marţi, 19 martie 2024 - 8:33:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cozi la marijuana în Colorado


3 ianuarie 2014

De la 1 ianuarie, Colorado a devenit primul stat american unde comercializarea şi consumul recreaţional de marijuana au devenit legale. Americanii de aici au sărbătorit ridicarea interdicţiei prin petreceri cu tema „sfârşitul prohibiţie” şi, în prima zi a anului, au format cozi uriaşe în faţa magazinelor care au început să vândă iarbă.

Soarele nici nu răsărise încă în noul an când sute de americani formaseră deja cozi în faţa magazinelor din care, de la 1 ianuarie, pot cumpăra marijuana. Statul Colorado a intrat în istorie drept primul stat american care a legalizat comercializarea şi consumul de marijuana în scopuri recreţionale.  

Peste 200 de persoane stăteau doar la coada formată în faţa magazinului 3D Cannabis Centre din oraşul Denver, care s-a deschis la 08.00 dimineaţa. Mulţi dintre clienţi veneau direct de la petreceri de Revelion.

În centrul aceluiaşi oraş, 600 de persoane au marcat trecerea dintre ani cu o petrecere uriaşă „sfârşitul prohibiţiei”, similare celor care au avut loc în 1933 pentru a celebra ridicarea restricţiilor privind comercializarea alcoolului în SUA.

Până acum, 136 de magazine au primit licenţă pentru a comercializa marijuana în Colorado, iar autorităţile au eliberat autorizaţii de funcţionare pentru 78 de producători de canabis. Primul american care a cumpărat legal marijuana a fost Sean Azzariti, un veteran de război în vârstă de 32 de ani , care a efectuat două stagii militare în Irak.

Azzariti a devenit, în ultimii ani, figura emblematică a curentului pro-legalizare pentru marijuana în Statetele Unite. Veteranul a început să lupte această cauză după ce şi-a dat seama că doar consumul marijuanei îl ajuta să se trateze de sindromul stresului post-traumatic, afecţiune cu care a fost diagnosticat după război.

Comercializarea şi consumul de marijuana nu sunt legale pe tot teritoriul statului Colorado. 33 de primării au decis să nu adere la această nouă lege şi să menţină interdicţiile pentru canabis. Consumul de marijuana în spaţiul public rămâne ilegal în tot statul.

Următoarele state americane în care este foarte probabil să se legalizeze comercializarea şi consumul de marijuana sunt Delaware, Hawaii, Maine, Rhode Island şi Vermont.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro