Marţi, 19 martie 2024 - 6:21:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Războiul din Ucraina. Forţele ruse au pătruns în regiunea Kievului


24 februarie 2022



Forţe ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat.

Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de “abuzuri” şi “genocid” din partea guvernului ucrainean.

Cozi uriaşe de maşini s-au format joi pe principala cale de ieşire din capitala ucraineană, Kiev, la câteva ore după ce trupele ruse au lansat atacul asupra Ucrainei. La câteva minute după ce Putin a anunţat operaţiunea militară, 5.55 de minute ora Moscovei, sirenele au început să sune şi au răsunat explozii. Mărturiile de pe reţelele de socializare indică panică printre locuitorii capitalei.

Mulţi s-au ascuns în adăposturi şi subsoluri, sau în staţiile de metrou. Pe străzi sunt în general puţini oameni, dar au fost văzute grupuri de ucraineni rugându-se. De asemenea au fost cozi la bancomate.

„Dragi, kieveni! Ucraina este atacată de un agresor. Se aude vuiet de obuze şi la Kiev. Cel mai mare duşman acum este panica. Nu trebuie să ne pierdem rezistenţa. Toţi cei care nu sunt implicaţi în infrastructura critică, staţi acasă. Păstraţi o „valiză de alarmă” gata. Documente, un minim de lucruri necesare. Pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost sau un depozit”, a scris primarul di Kiev, Vitali Kliciko, într-un mesaj pe Facebook.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro