Joi, 25 aprilie 2024 - 8:59:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Putin vrea să fie preşedinte până în 2024


4 martie 2012

putin“Putin contra Putin”. Aşa s-ar putea rezuma simplu alegerile prezidenţiale de astăzi, din Rusia. Deşi are patru contracandidaţi, Vladimir Putin, fost preşedinte, actual prim-ministru, e indicat drept câştigător incontestabil al scrutinului, cu peste 50% din totalul voturilor.

Presa internaţională a analizat pe larg alegerile prezidenţiale ce au loc astăzi în Rusia, iar concluzia a fost una singură: Putin, învingător. Mai mult decât atât, se pare că actualul premier are de gând să adune mulţi ani ca lider al Rusiei: “Vreau să fiu preşedinte până în 2024 şi voi fi”, ar fi declarat Putin în faţa colegilor săi din partidul Rusia Unită, ceea ce ar însemna că din cei 33 de ani postcomunişti, Putin se va lăuda cu 24 la putere (dintre care patru ca premier).

Deşi oamenii ies cu zecile de mii în stradă pentru a cere guvernului rus să lupte împotriva corupţiei şi sărăciei, politicienilor nu pare să le pese. Ba mai mult, presa internaţională anunţă că frauda nu ar lipsi din scrutinul de azi, dacă Putin nu ar avea majoritatea în favoarea sa. El ar putea să obţină astfel un mandat de şase ani, şi apoi va putea candida la un al doilea, tot de şase ani.

Mihail Prohorov, un liberal miliardar, patronul echipei americane de baschet New Jersey Nets şi unul dintre cei mai râvniţi burlaci din lume, cu o avere de 18 miliarde de dolari, vrea să aducă un suflu nou Rusiei. Doar el, conform sondajelor, ar fi putut să se lupte în al doilea tur cu Putin, însă zarurile par să fie aruncate, din păcate pentru el, din primul tur.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro