Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:30:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Premieră tristă în istoria UE. Ungaria ridică un gard la graniţa cu România


16 septembrie 2015

Ungaria va ridica un gard şi la graniţa cu România, după ce a dus la îndeplinire un astfel de proiect şi la frontiera cu Serbia. Gardul care va separa Ungaria de România este primul de acest fel care va fi ridicat în UE.

”Ministerul român al Afacerilor Externe a fost informat de către Ministerul ungar al Afacerilor Externe cu privire la această intenţie cu puţin timp înainte de a fi anunţată public. MAE a informat în timp util, de urgenţă, factorii de decizie competenţi din România în legătură cu această situaţie.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale Uniunii Europene şi care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european. Această poziţie a fost deja comunicată părţii ungare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe

Ministerul de Externe al Ungariei a anunţat, chiar prin vocea ministrului Peter Szijjarto, că intenţionează să extindă gardul construit la graniţa cu Serbia şi pe întreaga graniţă ungaro-română. Gardul are rolul de a descuraja migraţia ilegală, autorităţile ungare temându-se că refugiaţii ar putea intra în Ungaria prin România, după ce traseul prin Serbia le-a fost blocat.

Ridicarea gardului maghiaro-sârb, finanţat de autorităţile de la Budapesta, a fost dur criticată de oficiali din cadrul UE. Guvernanţii maghiari au fost chiar acuzaţi că, prin ridicarea gardului, încurajează indirect reţelele de trafic de persoane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro