Joi, 28 martie 2024 - 6:37:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile belgiene au revizuit bilanţul oficial al atentatelor la 31 de morţi


23 martie 2016

Autorităţile belgiene au revizuit bilanţul oficial al atentatelor de marţi, de la Bruxelles, la 31 de morţi şi 205 răniţi, anunţă portalul 20minutes.fr.

Anunţul a fost făcut de Centrul de Criză al Guvernului.

Bilanţul anterior era de 32 de morţi şi peste 230 de răniţi.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie.

Statul Islamic a revendicat atacurile, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.Anterior, susţinătorii Statului Islamic au salutat, pe reţelele de socializare, actele teroriste.

“Statul vă va obliga să vă reevaluaţi calea de o mie de ori înainte să aveţi curajul de a ucide din nou musulmani şi să ştiţi că musulmanii au acum un stat care să îi apere”, a scris un susţinător al grupării pe Twitter.

Atentatele care au lovit Bruxelles-ul sunt văzute ca acte de răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam. Dacă această ipoteză se confirmă, atunci Europa trebuie să se teamă de viteza de reacţie a unei celule teroriste.

De asemenea, este posibil ca o celulă teroristă, care are legături cu Salah Abdeslam, să fi lovit acum Bruxelles-ul, pentru că arestarea jihadistului ar fi putut să îi dea de gol.

viewscnt


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro