Vineri, 29 martie 2024 - 1:56:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Nici de data asta nu intrăm în Schengen


3 decembrie 2012

Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen nu se află pe agenda JAI din 6-7 decembrie, deoarece nu au fost făcute progrese de la ultimul Consiliu, din octombrie, a declarat pentru NewsIn Nikos Christodoulides, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei cipriote a UE, citat de NewsIn. Decizia aderării va fi luată în discuţie prin urmare anul viitor, în ciuda optimismului afişat de oficialii români.

Potrivit unei decizii luate la Consiliul European din 1-2 martie, la Consiliul JAI din septembrie ar fi trebuit stabilit un calendar pentru aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen. Consiliul a fost însă anulat, întrucât aderarea României şi Bulgariei era singurul subiect pe agendă şi exista încă opoziţie din partea Olandei. Mai mult, surse europene precizau că Olandei i s-au alăturat Germania, Franţa şi Belgia, în contextul în care agenda stabilită în martie a fost dată peste cap de evenimente noi.

Subiectul a fost astfel amânat pentru Consiliul JAI din 25-26 octombrie, când însă nu s-a luat nicio decizie. Consiliul a luat doar act de stadiul actual al aplicării acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro