Marţi, 19 martie 2024 - 9:33:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un europarlamentar din Germania vrea amprentarea imigranţilor


3 ianuarie 2014

Isteria împotriva muncitorilor veniţi din România şi Bulgaria cuprinde şi Germania. Un europarlamentar german, membru al partidului condus de Angela Merkel, propune amprentarea imigranţilor pentru a putea fi identificaţi mai uşor cei care ajung în ţara sa doar pentru a beneficia de sistemul de asistenţă socială.

Mai mult, Elmar Brok, care este şi preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, vrea expulzarea celor care comit astfel de abuzuri.

Reactiile vin după ce, de la 1 ianuarie, românii şi bulgarii au dreptul de a lucra în orice stat din Uniunea Europeană, fără nicio restricţie.

Elmar Brok nu este singurul care a propus măsuri dure faţă de imigranţi. Conservatorii din Bavaria cer ca imigranţii estici să poată fi expulzaţi sau să primească interdicţie de a reveni în Germania, dacă se dovedeşte că au abuzat de ajutoarele sociale.

Primele critici faţă de această propunere au venit chiar din partea colegilor de guvernare din Partidul Social-Democrat. Ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier, a declarat presei că atitudinea conservatorilor dăunează Europei şi Germaniei.

„Libertatea pe care o oferă UE, libera circulaţie şi dreptul de a munci oriunde în spaţiul comunitar fac parte din procesul de integrare europeană. Iar Germania a profitat de pe urma acestei integrări mult mai mult ca alte ţări", a spus ministrul social-democrat.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro