Marţi, 19 martie 2024 - 6:33:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Partidul Iuliei Timoşenko, acuzat de tentativă de uzurpare a puterii de stat


2 februarie 2014

Partidul Batikivşcina al Iuliei Timoşenko este anchetat penal de Serviciile de Securitate Ucrainene (SBU) pentru uzurpare a puterii de stat, după ce autorităţile de la Kiev au realizat o examinare asupra echipamentelor informatice confiscate, anul trecut, de la sediul partidului, informează agenţia UNIAN.

„Informaţiile pe care le avem în urma examinării serverelor confiscate demonstrează că protestele de la Kiev erau planificate cu mult timp înainte. Partidul Batikivşcina dorea o reacţie violentă din partea forţelor de ordine, pentru a stârni nemulţumirea comunităţii internaţionale şi a submina autoritatea preşedintelui (ucrainean - n.r.)”, a anunţat Maxim Lenko, şeful departamentului de anchetă al SBU.

Acuzaţiile aduse de Serviciile de Securitate Ucrainene au fost subliniate şi de un reprezentant al Ministerului de Interne care a confirmat că informaţiile analizate de pe serverele confiscate probează pregătirea unor „provocări” în centrul Kievului.

Forţele de ordine din Ucraina au realizat în decembrie 2013 mai multe percheziţii la sediile partidului Batikivşcina, de unde au confiscat servere şi materiale informatice.

Recent, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a anunţat că va reveni la Kiev săptămâna viitoare pentru a ajuta pe cât posibil negocierile dintre preşedintele Ianukovici şi opoziţia ucraineană, în special în contextul escaladării violenţelor.

„Situaţia din Ucraina este foarte îngrijorătoare şi mă voi întoarce la Kiev săptămâna viitoare, în numele Uniunii Europene. Sunt alarmată de violenţă şi cazurile de intimidare şi tortură", a declarat oficialul european.

Săptămâna aceasta, un important activist al opoziţiei ucrainene, Dmitro Bulatov, în vârstă de 35 de ani, a fost răpit şi torturat la Kiev. Lider al grupului „Automaidan”, Bulatov a declarat că mai multe persoane cu „accent rusesc” l-au sechestrat timp de o săptămână, apoi l-au abandonat într-o pădure. Medicii au confirmat că bărbatul are o ureche tăiată, găuri în palme, precum şi mai multe vânătăi.

„M-au răstignit, de aceea am aceste găuri în palme. Mi-au tăiat urechea şi m-au tăiat pe faţă. Tot corpul meu e plin de vânătăi. Puteţi vedea totul. Bine că sunt viu, Slavă Domnului”, a spus Dmitro Bulatov.

Chiar dacă preşedintele Ianukovici a abrogat marţi legile anti-protest, prin care manifestanţii din Kiev puteau fi înlăturaţi brutal de forţele de ordine, protestele din Piaţa Independenţei continuă în fiecare zi. Fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko, a cerut opoziţiei să respingă toate condiţiile „umilitoare” pe care Ianukovici le propune în incercarea de a depăşi criza politică din ţară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro