Vineri, 29 martie 2024 - 12:37:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Foloseşti Facebook şi Gmail? Ai o mare problemă!


21 ianuarie 2013

Cei doi giganţi, Facebook şi Google se întrec în colectarea datelor cu caracter personal.

Aparent, totul este transparent, dar de câte ori vă creaţi un cont sau vă autentificaţi, ambii giganţi stochează în bazele lor de date informaţiile introduse de dvs: nume, prenume, adresa IP de unde v-aţi autentificat sau v-aţi creat contul, numărul de telefon, prietenii, etc.

Absolut totul se stochează şi înregistrează în bazele lor de date.

"Pentru siguranţa contului dvs.", cei doi giganţi vă solicită numărul de telefon, iar în cazul în care uitaţi parola, vă trimit GRATUIT un sms cu codul de autentificare.

Trebuie să ştiţi că, în ziua de astăzi, nu există nimic GRATUIT pe Internet! Este adevărat că nu plătiţi nimic pentru recuperarea datelor de autentificare, dar odată ce aţi introdus numărul de telefon asociat cu numele contului, date personale devin... publice! Ei vor deţine controlul: au numele, prenumele, locaţia unde vă aflaţi (determinată pe bază de IP. - Nu locaţia care o introduceţi dvs. la crearea unui cont), adresa dvs. de email (în cazul Facebook), numărul dvs. de telefon, plus toate datele suplimentare pe care le folosiţi în mod curent: prieteni, fotografii, mesaje, etc.

Dacă faceţi marea imprudenţă de a folosi serviciile lor plătite (Google Adsense, "reclame" de la Facebook), le oferiţi pe tavă şi posibilitatea de vă monitoriza afacerile!

Gândiţi-vă foarte bine înainte de a utiliza un serviciu plătit de la cei doi giganţi (care trăiesc numai din reclame, din banii pe care îi oferă naivii de publicitate). Spre exemplu, la Google, odată ce aţi intrat în sistemul AdWords, veţi fi eliminat din toate afişările pe Google după ce soldul contului dvs. a fost epuizat. Monitorizându-vă contul, veţi putea observa cum soldul contului dvs. scade incredibil de la o oră la alta şi cum vi s-au dus banii pe apa sâmbetei. Dacă vă veţi înscrie în secţiunile sponsorizate, nu înseamnă că rezultatul acestei apariţii se va solda cu o vânzare din partea dvs. Sau mai mult, dacă cineva face un click pe un anunţ al dvs, nu înseamnă că va cumpăra ceea ce dvs. oferiţi!

Vă recomandăm mare atenţie şi prudenţă înainte a folosi serviciile plătite de la Google şi Facebook. Veţi avea o enormă surpriză.

Înainte de a vă decide să vă înscrieţi pe Facebook sau să vă creaţi un cont de email pe Gmail, nu uitaţi că veţi fi monitorizat oră de oră, minut de minut, indiferent de câte cunoştinţe aţi avea în domeniul IT (folosirea proxiu-urilor, etc).

Vom continua acest articol cu exemple concrete, pentru a vă demonstra modul în care giganţii din industria IT ne monitorizează absolut toată viaţa!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro