Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:56:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Începe Olimpiada copiilor români din Diaspora


21 aprilie 2012

olimpiadaCopiii românilor care, chiar şi de ani buni, au lăsat în urmă pământurile natale pot să-şi testeze cunoştinţele de limbă şi literatură română în cadrul Concursului Internaţional ”Gândesc şi scriu româneşte!”, organizat pentru elevii români din Diaspora. Olimpiada puştilor români începe duminică 22 aprilie, ora 10.00, ora României, şi cuprinde patru variante de subiecte.

Subiectele acestei olimpiade desfăşurate la nivel European, destinată exclusiv copiilor români din Diaspora, au fost gândite de un profesor universitar care, pe tot parcursul muncii sale de creaţie, a fost ajutat de politicianul democrat-liberal Brînză, şi el cadru didactic universitar. Olimpiada începe duminică, 22 aprilie, zi în care subictele abordate (eseuri, comentarii pe texte,  abordări cu teme patriotice pur româneşti) trebuie trimise pe adresa site-ului williampdleuropa.eu. O comisie formată numai din profesori de limba româna va corecta lucrările, iar la data de 1 mai răspunsurile subiectelor abordate şi numele elevilor câştigători vor fi afişate pe pagina aceluiaşi site, dar şi pe pagina de facebook a deputatului William Brînză.

Cei mai buni dintre elevi participanţi la Olimpiada de română a elevilor români din Diaspora vor fi premiaţi cu excursii, bani sau cărţi scrise, fireşte în limba română şi vor primi diplome de partipare. Până acum, s-au înscri 80 de elevi, cei mai mulţi din Spania şi Italia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro