Joi, 28 martie 2024 - 4:54:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Măsură radicală a Rusiei pentru companiile străine


16 martie 2014

Ofensele pentru care oficiali ai companiilor străine din Rusia au fost trimişi acasă pot cuprinde amenzi pentru parcare, fumatul în spaţii interzise sau traversarea prin locuri nepermise, relatează Bloomberg.

“Unele persoane au fost oprite la graniţă pentru că aveau două amenzi pentru viteză şi li s-a spus că viza nu mai este valabilă”, spune Alexis Rodzianko, preşedintele Camerei Americane de Comerţ din Moscova.

Până să înceapă criza din Ucraina, au existat discuţii între autorităţile ruse şi companiile străine, pentru a rezolva această situaţie, însă o dată cu criza discuţiile au îngheţat.

În acelaşi timp, parlamentarii ruşi pregătesc o lege care să permită Rusiei să pună sechestru pe bunurile companiilor străine, în cazul unor sancţiuni.

Unul dintre oamenii prinşi în această strategie a autorităţilor ruseşti a fost şi un director al Deloitte&Touche LLP, Quentin O’Toole. Neo-zeelandezul s-a trezit oprit la graniţă, pe aeroportul din Moscova, închis într-o celulă şi apoi trimis acasă, din cauza unor amenzi pentru viteză. Contravenţiile le comisese soţia sa, care i-a condus maşina. A durat o lună şi jumătate pentru ca Deloitte să obţină o nouă viză pentru director.

Directorul lituanian al Teatrului Mayakovsky din Moscova a păţit la fel, din cauza a 5 amenzi în valoare de câte 8 dolari, toate plătite. Viza i-a fost revalidată abia după ce au intervenit şefii săi ruşi, de la teatru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro