Joi, 28 martie 2024 - 7:38:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grecia/ Justiţia anulează închiderea radio-televiziunii publice


19 iunie 2013

Consiliul de Stat din Grecia, cea mai înaltă instanţă administrativă a ţării, a anulat, „temporar”, decizia guvernului de a închide radio-televiziunea publică ERT şi a dispus redeschiderea sa până la constituirea unui nou organism audiovizual public, transmite AFP.

 

În urma unui recurs al sindicatului ERT împotriva deciziei ministeriale de a închide marţi, pe neaşteptate, semnalul radio-televiziunii, Consiliul de Stat le-a cerut miniştrilor responsabili de acest dosar să ia măsuri pentru a asigura punerea „temporară” în funcţiune a televiziunii publice, a precizat o sursă judiciară.

 

Anterior, premierul conservator elen, Antonis Samaras, le-a propus din nou celor doi parteneri din coaliţia de guvernare redeschiderea „provizorie” a radio-televiziunii publice sub conducerea unei comisii tripartite, potrivit unei surse guvernamentale citate de AFP.

 

La o zi după închiderea unilaterală a posturilor de televiziune şi a staţiilor de radio publice, decisă fără acordul partenerilor de coaliţie, guvernul a prezenta miercuri un proiect de lege pentru restructurarea audiovizualului public elen în jurul unei societăţi pe care a numit-o Nerit.

 

Pentru a evita o criză politică şi perspectiva unor alegeri anticipate, Samaras a propus un program în 'şapte puncte'.

 

Printre aceste puncte se numără şi o viitoare remaniere guvernamentală, până la sfârşitul lunii iunie, potrivit sursei citate


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro