Joi, 25 aprilie 2024 - 5:12:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cel mai periculos traseu din lume se redeschide pentru public


12 martie 2015

„Micul drum al regelui”, supranumit „cel mai greu traseu din lume”, care străbate un canion la 100 de metri înălţime deasupra unui râu, se va redeschide pentru public. În ultimii ani, traseul a fost închis după ce 5 oameni au murit încercând să îl traverseze, relatează dailymail.co.uk.

Traseul este cunoscut drept „El Caminito del Rey” (în traducere, „Micul drum al regelui”) şi se află în Spania, în provincia Malaga. Lung de 7,7 kilometri, traseul are porţiuni alcătuite din platforme care se întind de-a lungul pereţilor stâncoşi, din trepte sau din podeţe ce traversează canionul.

Parcurgerea acestui traseu era o provocare foarte populară printre turişti până când 5 persoane au murit încercând să-l traverseze, în anii 1999-2000. Autorităţile au închis traseul în 2001, iar cu timpul podeţele s-au deteriorat. În plus, cei care se aventurau în ciuda interdicţiei riscau să primească o amendă de 6.000 de euro

Însă acum traseul a fost renovat şi se va redeschide oficial pentru public pe 28 martie, la 14 ani de când a fost închis. Pentru a asigura protecţia drumeţilor, au fost montate garduri, balustrade şi trepte. Restaurarea „Micului drum al regelui” a costat 2,8 milioane de euro şi a reuşit să păstreze farmecul locului.

Iniţial, drumul a fost construit pentru a asigura accesul muncitorilor la centralele hidroelectrice din regiune, între anii 1901 şi 1905. Traseul şi-a primit denumirea de „Micul drum al regelui” după ce a fost parcurs de Alfonso al XIII-lea, rege al Spaniei în perioada 1886 – 1931, acesta traversându-l când a mers la ceremonia de inaugurare a unui baraj din apropiere.

Pe traseu se află şi o peşteră pe care turiştii o pot vizita. În primele 6 luni de la inaugurare traseul va putea fi parcurs gratuit, iar apoi va fi introdusă o taxă modică.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro