Vineri, 29 martie 2024 - 9:58:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FBI/ Sute de mii de oameni ar putea să rămână fără internet din iulie


23 aprilie 2012

prevenPentru utilizatorii de computere, câteva click-uri de mouse ar putea face diferenţa între a sta online şi a pierde conexiunea la internet începând cu luna iulie. Chiar dacă mulţi dintre ei nu ştiu, problema lor a început atunci când hackerii au activat o schemă online de advertising pentru a prelua controlul asupra a mai mult de 570.000 de computere din toată lumea, care operează pe sisteme Microsoft-Windows.

FBI îi încurajează pe userii de internet să acceseze site-ul partener pe probleme de securitate informatică www.dcwg.org, care îi va informa dacă sunt infectaţi şi cum să rezolve problema.
Dacă nu fac acest lucru, utilizatorii de net infectaţi nu vor mai avea acces la internet începând cu data de 9 iulie 2012.
Majoritatea victimelor nici măcar nu ştie că au contactat virusul informatic, chiar dacă acesta le-a micşorat viteza de navigare pe internet şi le-a dezactivat anti-virusul.


În luna noiembrie a anului trecut, FBI, în colaborarea cu alte instituţii şi autorităţi, se pregătea să lichideze un cerc de hackeri care au activat o schemă informatică prin care să dezactiveze conexiunile la internet ale computerelor infectate.
"Am realizat însă că avem o mică problemă cu care ne confruntăm, pentru că... dacă i-am fi băgat pe toţi la închisoare, victimele lor ar fi rămas fără internet. Utilizatorul ar fi deschis Internet Explorer şi ar fi primit mesajul "page not found" şi ar fi crezut că are o problemă cu conexiunea", a declarat Tom Grasso, agent FBI.


În noaptea arestului, FBI l-a contacta pe Paul Vixie, preşedintele şi fondatorul Internet Systems Consortium, pentru a instala două servere care să le înlocuiască pe cele folosite de computerele infectate.
Oficialii federali au plănuit să le ţină pe acestea online până în martie, pentru a oferi tuturor celor infectaţi şansă de a-şi devirusa computerele. Însă timpul nu a fost suficient, iar un judecător federal din New York a decis să extindă deadline-ul până în iulie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro