Marţi, 19 martie 2024 - 11:55:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se construiesc apartamente care plutesc pe apă


9 octombrie 2013

Arhitectul olandez Koen Olthuis şi echipa sa de la Waterstudio au construit o flotilă de apartamente. Mai exact, proiectul Citadela propune apartamente care să plutească pe apă. La aceste imobile se lucrează încă de anul trecut, iar la finanţare participă şi guvernul olandez. 

Construcţia este din materiale cât mai uşoare şi va avea chiar şi parcare pentru fiecare apartament. Este concepută să comunice cât mai uşor cu uscatul atunci când ajunge la mal. Proiectanţii spun că va exista un pod care se leagă în câteva secunde de uscat şi le va permite locatarilor să treacă pe jos sau cu maşina.

În total e vorba de 180 de elemente modulare, iar în mijloc va exista un fel de curte interioară. Fiecare apartament va avea ferestre mari şi o mică terasă. Primul bloc plutitor va avea 60 de apartamente de lux.

Va fi construit pe un doc, pe un polder (n.r. nume dat de olandezi pentru o porţiune joască de uscat ruptă din mare sau dintr-un lac prin îndiguire şi drenare), iar imediat ce va fi gata, va fi inundat până va pluti. Apa va fi iniţial de aproximativ 1,5 metri şi va creşte în adâncime până la 3 metri.

Proiectanţii spun că cei care vor locui în aceste apartamente vor putea să-şi pună mobilă şi tot felul de alte obiecte ca în orice altă casă pe pământ. Aceste blocuri sunt concepute să existe doar pe ape liniştite, fără valuri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro