Vineri, 29 martie 2024 - 12:00:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un oraş medieval de poveste oferă cazare gratuită celor care vor să devină părinţi


7 decembrie 2016

Mai multe hoteluri dintr-un oraş italian au decis să participe la campania „Fertility Room” (n.r. camera fertilităţii).

Ideea i-a venit unui consilier municipal care s-a gândit la o soluţie prin care să relanseze turismul în oraşul italian Assisi şi să stimuleze rata natalităţii, potrivit BBC.

Astfel, cuplurile care vor prezenta un certificat de naştere valid care demonstrează faptul că bebeluşul lor s-a născut la nouă luni după ce părinţii au vizitat Assisi, vor beneficia de o cazare gratuită în oraş în timpul unei călătorii ulterioare sau de o rambursare a cheltuielilor de hotel din timpul excursiei anterioare.

Anul trecut doar 8 bebeluşi la 1.000 de rezidenţi s-au născut în Italia. De altfel, această ţară are una dintre cele mai scăzute rate a natalităţii din Uniunea Europeană şi una dintre cele mai reduse din lume.

Pe site-ul campaniei „Fertility Room” se spune că „naşterea unui copil reprezintă un act de iubire profundă, care ar trebui încurajat, chiar dacă te confrunţi cu numeroase probleme ale vieţii”.

Assisi este un oraş medieval din centrul Italiei, apropiat de Perugia. Face parte din regiunea administrativă Umbria. Aici s-a născut celebrul sfânt catolic Francisc din Assisi, care a întemeiat ordinul religios franciscan în 1208.

Una dintre atracţiile oraşului este bazilica San Francesco construită între anii 1228 şi 1253. Bazilica a fost puternic lovită de două cutremure ce au lovit Umbria în anul 1997. Alte monumente religioase sunt bazilica Sf.Clara (1257-1265) şi catedrala San Rufino.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro