Vineri, 29 martie 2024 - 10:47:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tarifele de roaming vor fi eliminate în Uniunea Europeană din iunie 2017


28 octombrie 2015

Parlamentul European a aprobat, marţi, legea privind eliminarea tarifele de roaming în interiorul celor 28 de state ale blocului comunitar din 15 iunie 2017, după ani de negocieri dure, transmit RTE News şi DPA.

Prima măsură interimară prevede că, din aprilie 2016, taxele de roaming vor fi plafonate la 0,05 euro (0,06 cenţi) pe minut la apelurile vocale, 0,02 euro pentru mesajele text (SMS) şi 0,05 euro per megabiţi la utilizarea Internetului mobil.

Companiile de telecomunicaţii vor oferi în continuare pachete de telefonie care includ taxe de roaming, atâta timp cât sunt evitate aceste costuri.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, a salutat adoptarea legii, apreciind că aceasta reprezintă 'primul pas' spre o piaţă unică de telecomunicaţii în UE.

Recent, comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Gunther Oettinger, a avertizat că UE trebuie să-şi consolideze piaţa de telecomunicaţii, punând în evidenţă faptul că în Europa există 280 de companii de telecomunicaţii comparativ cu doar patru în SUA.

'Pentru a deveni mai competitive şi a-şi consolida reţelele, mult mai multe companii vor fuziona în următorii ani. Aceasta ar trebui să permită industriei europene de telecomunicaţii să joace un rol mai mare pe scena globală', a apreciat Gunther Oettinger.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro