Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:14:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un nou atac Daily Mail la adresa românilor


21 iunie 2015

Tabloidul britanic Daily Mail a scris în urmă cu câteva zile că un grup de români a încercat să răpească trei minori englezi în Cipru. Informaţia s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit autorităţilor cipriote, răpitorii nu erau români, singurul suspect fiind un bulgar în vârstă de 19 ani, care a fost reţinut de poliţie.

”Informaţiile publicate în ziare nu sunt adevărate”, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei cipriote, Nikoletta Tyrimou, care a infirmat teoriile ”Daily Mail” conform cărora ar fi existat oameni degizaţi ce fură copii.

”Secţia de poliţie din Famagusta a fost sesizată în urma unui incident petrecut la hotelul Anastasia. Poliţia a arestat un tânăr de 19 ani din Bulgaria, despre care turiştii spuneau că le filmează copilul şi că ar fi încercat să-l răpească. A fost interogat, iar casa sa – percheziţionată. Nu am gasit nimic care să indice că ar face parte dintr-o reţea de răpitori de copii. A fost eliberat. Investigaţiile continuă, dar vă asigur că nu s-a întamplat aşa cum a apărut în presă”, a explicat Nikoletta Tyrimou.

Daily Mail scrisese că un grup de români a fost prins în timp ce încerca să răpească mai mulţi copii britanici din hotelul cipriot. Suspecţii români, inventaţi de publicaţia engleză, ar fi încercat să urce trei minori într-un autoturism.

Informaţiile publicate de britanici mai susţineau că românii se prefăceau că sunt angajaţi ai hotelului şi îi filmau pe cei mici, cu obiectivul de a-i răpi.

Hotelul Anastasia Beach, de lângă Protaras, a fost cuprins de panică în urma acestor evenimente, iar peste 60 de familii cu copii au fost mutate de compania turistică Thomas Cook la un alt hotel din Cipru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro