Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:22:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele sirian ameninţă Turcia


5 octombrie 2013

Bashar al-Assad a declarat că Turcia va plăti scump pentru faptul că a susţinut teroriştii care luptă să îi răstoarne regimul.
"În viitorul apropiat, aceşti terorişti vor provoca consecinţe pentru toată Turcia. Iar Turcia va plăti foarte scump", a declarat el pentru postul de opoziţie Halk-RV.
Ceea ce este cunoscut la nivel internaţional este faptul că guvernul islamo-conservator turc este unul din cei mai active susţinători ai rebeliunii siriente, fiind şi extreme de ostil regimului sirian.
"Tot ceea ce spune despre Siria şi popor este doar o grămadă de minciuni, asta e tot (...). Erdogan n-a făcut altceva decât să susţină teroriştii" în Siria, a declarat preşedintele.
Acesta a susţiut că se va conforma cerinţelor ONU în ceea ce priveşte distrugerea arsenalului chimic, negând în acelaşi timp că forţele sale armate au comis vreun atac asupra populaţiei siriene. Mai mult decât atât acesta susţine că armele sunt pe mâna forţelor speciale, singurele care sunt capabile să le utilizeze în mod adecvat.
"Pregătirea acestor arme este o operaţiune tehnică complex,  iar pentru a le utiliza este necesar un proces special care necesită un ordin central al Statului Major Interarme. Din această cauză, este imposibil să fi fost utilizate", a susţinut al-Assad.
Întrebat în cadrul interviului dacă mai candidează pentru un nou mandate pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, acesta a declarat că lucrurile vor fi mai clare în lunile următoare. Al-Assad este preşedinte din anul 2000, iar cel de-al doilea mandate expiră în anul 2014, opoziţia cerându-I să transfere puterea unui Guvern de tranziţie până la următoarele alegeri prezidenţiale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro