Joi, 28 martie 2024 - 4:07:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Putin îl va graţia pe fostul oligarh Mihail Hodorkovski


20 decembrie 2013

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi că va semna un decret de graţiere pentru fostul oligarh Mihail Hodorkovski, fără a preciza exact momentul în care va avea loc acest demers.

Fostul oligarh, urma să fie eliberat în august 2014 după ce a ispăşit o pedeapsă de zece ani pentru „fraudă şi evaziune fiscală”.

Încă de la începutul procesului, partizanii lui Hodorkovski au văzut ca pe o reglare de conturi împotriva omului de afaceri  care se opunea lui Putin şi avea ambiţii politice.

„Decretul de graţiere va fi semnat foarte curând”, a declarat Putin. „A petrecut mai mult de zece ani în închisoare, este o pedeapsă serioasă, a invocat circumstanţe de ordin umanitar – mama lui este bolnavă - şi cred că putem lua această decizie”, a adăugat liderul de la Kremlin

Unul din avocaţii lui Hodorkovski, Karinna Moskalenko, a afirmat că nu a are informaţii: „Nu pot confirma sau nega, nu avem nicio informaţie”.

Arestat în 2013, Hodorkovski, a fost considerat cel mai bogat om din Rusia, fiind condamnat în 2005 cu partenerul său de afaceri Platon Lebedev la opt ani de închisoare pentru „fraudă” şi „evaziune fiscală”. Deţinut prima dată în Siberia, Hodorkovski a fost transferat într-o închisoare din Karelia, în nord-vestul Rusiei.

Pedeapsa a fost mărită la 14 ani, în 2010, în urma unui al doilea proces de „furt de petrol” şi „spălare” a 23.5 miliarde de dolari.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro