Marţi, 19 martie 2024 - 6:18:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Frida, câinele erou al cutremurului mexican


25 septembrie 2017

MEXIC -  O ţară încă în jelire şi numărarea morţilor de la cutremurul devastator de marţi, câinele de salvare Frida a apărut ca o sursă de inspiraţie şi mândrie în căutarea supravieţuitorilor.

Cunoscută pentru ochelarii şi cizmele de câine de uz casnic, Labradorul galben de 7 ani a devenit o vedetă de social media, care apare pe tatuajul unui bărbat şi pe imaginea neoficială a unei note de 500 de peso. Unele posturi şi-au exagerat în mod ferm faptele.

În cariera sa, Frida a găsit 12 oameni în viaţă sub ruine şi peste 40 de morţi, mai mult decât orice alt câine de salvare mexican, au declarat reprezentanţi ai Marinei. Ea şi-a pus nasul să lucreze în dezastre, cum ar fi un cutremur în Ecuador anul trecut, altul din sudul Mexicului acum două săptămâni, o alunecare de teren în Guatemala în 2015 şi o explozie de gaz din Mexico City în 2013.

Creditele ei pentru cel mai recent dezastru nu au fost încă date, a declarat Căpitanul Marinei, Armando Segura, pentru că este încă ocupată încercând să salveze vieţi. Cutremurul cu magnitudinea de 7,1 a ucis aproape 300 de persoane, iar salvatorii au fost încă săpate prin unele dintre cele 52 de clădiri care s-au prăbuşit numai în Ciudad de Mexico.

Frida şi-a petrecut cea mai mare parte a eforturilor sale într-o şcoală din sudul oraşului Ciudad de Mexico, unde au murit 19 copii şi şase adulţi, dar încă 11 copii au fost salvaţi.

Fiind una dintre instituţiile cele mai de încredere ale ţării, marina mexicană are un rol mai larg decât majoritatea armatelor, inclusiv o unitate canină care are doi câini, o pereche de păstori belgieni în vârstă de 18 luni, Echo şi Evil.
Armata din Mexic are, de asemenea, câini de salvare care sapă prin resturile clădirilor deteriorate, iar un câine numit Maya de la guvernul statului Jalisco, a fost creditat cu găsirea a două persoane decedate. Statele Unite şi Chile au adus, de asemenea, câini de salvare pentru cutremurul mexican.

Niciunul nu se potriveşte cu faima lui Frida.

"Este o sursă de mândrie să lucrezi cu Frida. E un caine foarte, foarte special ", a declarat Israel Arauz, agentia ei pentru ultimii doi ani.

Frida are doar un an rămas ca un câine de miros viu înainte ca simţurile sale olfactive să fie de aşteptat să scadă, după care se va retrage să trăiască cu Arauz
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro