Joi, 18 aprilie 2024 - 2:10:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


În Mexic s-au descoperit ruine ale Oraşului zeilor


4 mai 2013

După cum consideră experţii, aceasta este o parte a unui complex vechi, aşa–numitul Oraş al zeilor. Robotul a reuşit să fotografieze trei peşteri. Cel mai mult, pe oamenii de ştiinţă i-a uimit faptul că aceste camere săpate în pământ sunt presărate cu obiecte rotunjite, care par a fi din aur. Deocamdată, toate acestea sunt doar presupuneri, deoarece bilele sunt acoperite cu o pojghiţă destul de groasă.

Explorarea subsolurilor cetăţii pre-hispanice Teotihuacan, din apropiere de Mexico, a revelat existenţa a trei camere funerare care ar putea dezvălui secrete legate de ritualurile funerare din acele timpuri, au anunţat autorităţile. Această descoperire depăşeşte aşteptările arheologilor, care mizau pe prezenţa unei singure astfel de camere în acest tunel vechi de 2.000 de ani.

Următoarea etapă va consta în degajarea grohotişului care a acoperit ultimii 30 de metri ai tunelului, a cărui lungime totală este estimată la 120 de metri. În 2003, ploile puternice căzute în această zonă, una dintre cele mai vizitate din Mexic, au permis descoperirea existenţei tunelului sub templul Şarpelui de la Plumes, graţie unei mici deschizături făcută de ape. Şase ani mai târziu, o echipă mexicană formată din 30 de persoane a început săpăturile.

Robotul Tláloc II-TC, folosit în acest scop, este compus dintr-un vehicol transportator capabil să treacă de orice obstacol şi dintr-un scanner ce permite întocmirea unor hărţi detaliate ale traseului robotului. El mai transportă şi un robot „insectă“ dotat cu o cameră în infraroşu telecomandată de la un computer.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro