Joi, 4 iunie 2020 - 7:30:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cutremur de 8,7 grade în Indonezia/ Alertă de tsunami în 28 de ţări


11 aprilie 2012

TsunamiUn cutremur puternic cu magnitudinea de 8,7 a fost înregistrat miercuri în largul coastei occidentale a insulei indoneziene Sumatra, fiind emisă o alertă de tsunami în Oceanul Indian, au anunţat agenţiile de geofizică indoneziană şi americană.

Seismul s-a produs la ora 8.38 GMT (11.38, ora României), la o adâncime de 33 de kilometri şi la circa 430 de kilometri sud-vest de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh din insula Sumatra, a precizat Institutul american de Geofizică (USGS).

Iniţial, Institutul american de Geofizică (USGS) a anunţat că magnitudinea seismului a fost de 8,9 grade.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anunţat că deocamdată nu se ştie dacă s-a produs un tsunami, dar a sfătuit autorităţile "să ia măsurile adecvate", relatează BBC News Online.

Avertizarea de tsunami precizează că seismele cu o asemenea magnitudine "au potenţialul de a genera un tsunami distructiv de amploare, care poate afecta zonele de litoral din întregul bazin al Oceanului Indian".

Potrivit Sky News, locuitorii de pe coasta de est a Indiei au fost informaţi că trebuie să se îndepărteze de litoral, după ce seismul a fost resimţit în oraşele Calcutta, Chennai şi Bangalore.

Conform Pacific Tsunami Warning Center, 28 de ţări sunt în alertă din cauza posibilităţii producerii unui tsunami: Indonesia, India, Sri Lanka, Australia, Myanmar, Thailanda, Insulele Maldive, Marea Britanie, Malaezia, Mauritius, Reunion, Seychelles, Pakistan, Somalia, Oman, Madagascar, Iran, Emiratele Arabe Unite, Yemen,  Insulele Comore, Bangladesh, Tanzania, Mozambic, Kenya, Insulele Crozet, Insulele Kerguelen, Africa de Sud, Singapore.

Această regiune este afectată în mod frecvent de cutremure. În decembrie 2004, un cutremur puternic urmat de un tsunami în Oceanul Indian a provocat moartea a 170.000 de persoane în provincia Aceh.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(150 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro