Joi, 18 aprilie 2024 - 10:54:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cameron: Marea Britanie va fi "mai puternică, mai sigură” în UE


23 iunie 2016

Premierul britanic David Cameron a subliniat, miercuri, în ultima zi de campanie pentru referendumul pe tema locului Marii Britanii în Uniunea Europeană, că Marea Britanie va fi "mai puternică, mai sigură” şi "îi va fi mai bine” dacă va rămâne în Uniunea Europeană, relatează BBC News.

"Mai avem la dispoziţie o zi pentru a promova acest mesaj”, le-a spus el activiştilor din tabăra pro-UE, cărora le-a cerut "să dea totul” în această ultimă zi.

Cameron a profitat de ocazie pentru a respinge cele mai recente argumente ale rivalilor care militează pentru Brexit şi potrivit cărora Londra va fi "legată de un cadavru” şi va fi atrasă în "Statele Unite ale Europei”, dacă rămâne în blocul comunitar.

Şeful Guvernului a dat asigurări că economia europeană este în curs de refacere şi a amintit că Marea Britanie are un "statut special” în UE.

Cameron a precizat că, dacă britanicii votează joi pentru rămânerea în UE, reforma blocului comunitar va continua vineri, a doua zi după referendum, şi a subliniat că se aşteaptă la un „bonus economic” în acest caz. "Voi accepta instrucţiunile poporului britanic şi voi începe vineri dimineaţă munca pentru a le îndeplini”, a adăugat el.

La rândul său, fostul premier conservator John Major a avertizat că ieşirea din UE nu este răspunsul la problemele legate de imigraţie. "Într-o lume care s-a schimbat, într-o lume care este în mişcare (...), ieşirea din UE nu este o soluţie la amploarea migraţiei din lume. Este o reacţie, dar nu este o soluţie”, a insistat el.

"Suntem o naţiune patriotă, dar nu suntem naţionalişti înguşti”, a adăugat el, precizând că alegerea patriotică este rămânerea în UE.

Taberele pro şi anti-Brexit îşi aruncă miercuri ultimele forţe în bătălie - discursuri, interviuri, dezbateri şi distribuire de manifeste - în încercarea de a-i convinge pe indecişi, în ajunul referendumului pe tema locului Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Miercuri seara, o ultimă dezbatere, pe Channel 4, îi va opune pe deputatul din Partidul Naţional Scoţian (SNP) Alex Salmond, pro-UE,şi pe Nigel Farage, liderul Ukip, un partid eurofob şi antimigraţie.

Aproximativ două milioane de persoane s-au înscris, începând din decembrie, pe listele electorale, ceea ce ridică numărul potenţialilor alegători în referendumulu de joi la 46,5 milioane - un record -, potrivit Comisiei electorale.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro