Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:45:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amendă uriaşă pentru un şofer care a depăşit viteza legală în Finlanda


9 martie 2015

Un om de afaceri milionar din Finlanda a primit o amendă de 54.000 de euro pentru că a depăşit viteza legală, relatează BBC.

În Finlanda, amenzile pentru depăşirea vitezei legale sunt proporţionale cu veniturile şoferului, amenda fiind calculată în funcţie de veniturile zilnice ale persoanei. Astfel, cei cu venituri mari plătesc automat amenzi mai mari dacă încalcă legea.

Omul de afaceri Reima Kuisla a fost prins mergând cu 103 km/h într-o zonă în care viteza maximă legală era de 80 de km/h.

În momentul în care a fost prins de poliţişti mergând cu viteză mare, autorităţile i-au verificat taxele plătite în anul 2013, an în care Kuisla câştigase 6,5 milioane de euro. Prin urmare, omului de afaceri i s-a spus că are de plătit o amendă de 54.000 de euro.

Kuisla a fost foarte nemulţumit de întâmplare. „În urmă cu 10 ani n-aş fi crezut că mă voi gândi serios să mă mut în străinătate. Finlanda este o ţară în care e imposibil de trăit pentru anumiţi oameni care au venituri ridicate şi avere”, a scris milionarul pe pagina sa de Facebook.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro