Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 3:06:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ţara unde nu sunt şomeri şi nu se plătesc taxe


7 septembrie 2013

Ţara în care se găseşte cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor, nu se plătesc taxe şi nu există şomeri este Principatul Monaco. Istoria Principatului Monaco este strâns legată de cea a familiei Grimaldi, care conduce destinele acestui Principat de peste şapte secole.

Monaco are 32.800 locuitori, din care aproximativ 8.900 sunt francezi. Statul nu impune impozite pentru persoane private. Monaco reţine taxe în diferite sectoare precum tutunul sau serviciile poştale. Reţeaua telefonică, Monaco Telecom, impune un monopol pe piaţă şi este deţinută în proporţie de 49% de Cable and Wireless, 45% de stat şi aduce şi ea un mare profit statului.

Standardele de viaţă sunt ridicate, în mare comparabile cu cele din zonele prospere ale marilor metropole franţuzeşti. Lipsa impozitelor pentru persoanele fizice a dus la un număr considerabil de “refugiaţi ai impozitelor” veniţi din Europa, care îşi câştigă majoritatea banilor din afara Principatului; celebrităţi precum piloţii de Formula 1 atrag cea mai mare atenţie însă aici se află şi numeroşi oameni de afaceri.

Monaco este un stat prea mic pentru a fi un membru al Uniunii Europene. Relaţiile dintre acest principat şi UE sunt realizate prin Franţa. Prin această relaţie Monaco participă direct în anumite politici ale UE. Monaco este o parte integrantă din teritoriul vamal al UE si zona de TVA şi aplică cele mai multe măsuri cu privire la TVA şi accize (în special cu privire la libera circulaţie în UE). Monaco utilizează euro ca monedă naţională, de comun acord cu UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro