Vineri, 29 martie 2024 - 5:57:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eroul care a salvat 30 de oameni în timpul masacrului din Las Vegas


5 octombrie 2017

Jonathan Smith, un tânăr în vârstă de 30 de ani, a salvat aproximativ 30 de persoane după ce atacatorul din Las Vegas a deschis focul asupra participanţilor la un concert, relatează „The Telegraph”.

Când a ieşit din ascunzătoarea sa pentru a avertiza un grup de fete să se întindă la pământ, tânărul a fost împuşcat în gât. A supravieţuit, iar glonţul se află în continuare prins în os deoarece medicii se tem să îl scoată.

De profesie reparator de copiatoare, Jonathan Smith se afla alături de 9 membri ai familiei sale la festivalul Route 91 pentru a sărbători ziua de naştere a fratelui său. Iniţial, a crezut că zgomotele sunt artificii, dar când l-a văzut pe cântăreţul Jason Aldean fugind de pe scenă le-a spus rudelor sale să se apuce de mâini şi să fugă.

S-a produs panică, iar oamenii au început să se calce în picioare. Smith a povestit că unii dintre ei erau atât de speriaţi încât nu ştiau ce să facă. În acel moment el a început să strige: „Cineva trage cu arma, haideţi! Trebuie să fugim!”.

A tras oameni după el şi i-a condus pe un teren unde se aflau parcate mai multe maşini. El şi alte persoane s-au ascuns în spatele unui şir de vehicule în timp ce gloanţele continuau să zboare de la fereastra hotelului în care se afla atacatorul.

Când Smith a văzut câteva fete care nu erau suficient de ascunse, s-a ridicat şi s-a dus la ele, avertizându-le să se întindă la pământ. În acel moment a fost lovit de glonţ.

„Nu am simţit nimic în gât. A fost o senzaţie caldă în umăr”, a povestit el pentru „Washington Post”.

Deocamdată, medicii vor lăsa glonţul în osul pacientului de teamă că o extracţie i-ar face mai mult rău.

Tânărul în vârstă de 30 de ani, care este şi tată a 3 copii, a fost numit „erou” chiar de Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte american Bill Clinton.

Jonathan Smith nu se simte însă un erou: „Nu mă văd aşa. Aş vrea ca cineva să facă acelaşi lucru pentru mine. Nimeni nu merită să îşi piardă viaţa pentru că a venit la un concert de muzică country”, a spus tânărul.

Toţi ceilalţi membri ai familiei Smith au scăpat fără să fie răniţi.

Cel puţin 59 de persoane au murit şi alte peste 500 au fost rănite după ce Stephen Paddock, un bărbat în vârstă de 64 de ani, a deschis focul asupra mulţimii de oameni în timp ce se afla într-o cameră la etajul 32 în hotelul Mandalay Bay.

El se cazase în hotel pe 28 septembrie, iar autorităţile au descoperit un adevărat arsenal în camera sa. Faptul că a adus nu mai puţin de 10 geamantane cu arme şi muniţie în hotel sugerează că Paddock a acţionat cu premeditare. Deocamdată însă motivul pentru care a comis cel mai sângeros atac armat din istoria SUA rămâne un mister.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro