Miercuri, 24 aprilie 2024 - 3:31:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


David Cameron a pierdut încrederea britanicilor


10 aprilie 2016


 

Premierul britanic David Cameron a recunoscut că ar fi putut gestiona mai bine cazul "Panama Papers", la două zile după ce a mărturisit că a deţinut acţiuni la firma offshore a tatălui său, relatează AFP, citată de Agerpres. "Nu a fost o săptămâna prea grozavă. Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine acest caz. Nu dau vina pe consilieri. Vina îmi aparţine. Mi-am învăţat lecţia", a subliniat el la congresul de primăvară al Partidului Conservator.

David Cameron şi-a reluat sâmbătă promisiunea de a face publice în scurt timp declaraţiile de avere din ultimii ani, o premieră pentru un prim-ministru britanic.

Exprimându-şi regretul pentru comunicarea proastă, liderul conservator a dat asigurări că nu a făcut nimic ilegal şi că şi-a plătit întotdeauna impozitele şi taxele.

După dezvăluirile "Panama Papers", a fost nevoie de 4 comunicate neclare ale biroului său de presă şi de o declaraţie de negare înainte ca premierul să se decidă în cele din urmă să recunoască, joi seară, faptul că a deţinut acţiuni într-o firmă cu sediul în Bahamas.

Cota de popularitate a premierului britanic se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 3 ani, potrivit unui sondaj YouGov citat de AFP.

Numai 34% dintre persoanele chestionate au o opinie favorabilă acţiunii lui David Cameron, faţă de 58% care cred contrariul. Este cea mai scăzută cotă de popularitate din iulie 2013. Institutul YouGov remarcă în acelaşi timp faptul că Jeremy Corbyn, contestatul lider laburist, înregistrează mai puţine opinii nefavorabile (52%) în raport cu Cameron.

Sursa: businessinsider


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro