Vineri, 29 martie 2024 - 10:03:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incendiu în Delta Dunării


1 martie 2012

incendiu_delta_dunariiUn incendiu a izbucnit, miercuri seară, în apropierea comunei constănţene Istria, în zona Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării şi, potrivit pompierilor, ard stuful şi vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de circa 20 de hectare.

Primarul comunei Istria, Ioan Herdean, a declarat că incendiul iscat ''nu reprezintă un pericol pentru locuitorii comunei, focul fiind practic între lacuri, la 7-8 kilometri de Istria''.

Potrivit primarului, incendiul afectează vegetaţia de pe circa 50-60 de hectare, ''din loc în loc'', fiind vorba de resturi de stuf rămase în urma recoltării. Ioan Herdan acesta neexcluzând ipoteza ca cineva să fi provocat intenţionat focul.

''Dacă stuful nu era recoltat, atunci focul ar fi fost un pericol pentru comună. În condiţiile date, sigur va putea fi stins. (...) În zona incendiului, între lacul Nuntaşi şi lacul Sinoe, nu sunt nici animale, nici păsări ale sătenilor'', a menţionat edilul comunei Istria.

Potrivit acestuia, ruinele Cetăţii Histria sunt la circa 5 kilometri depărtare de incendiu.

Ioan Herdean a declarat că pentru stingerea focului acţionează două maşini de pompieri ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea şi o autospecială pe care o deţin în comun administraţiile comunale de la Istria şi Corbu, precum şi voluntari din cele două comune care se află în apropierea zonei incendiului.

Reprezentanţi ai ISU Dobrogea au declarat că pompierii au fost anunţaţi în jurul orei 18,00 pentru a interveni lângă lacul Nuntaşi, două autospeciale deplasându-se la faţa locului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro