Vineri, 29 martie 2024 - 8:49:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Performanţă de senzaţie pentru handbalul românesc. CSM e din nou „Final Four”


17 aprilie 2017

CSM Bucureşti, campioana en-titre a Europei, s-a calificat, din nou, pentru al doilea an consecutiv, în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin.

CSM a întrecut Ferencvaros, la Budapesta, cu 27 la 26, după ce şi la Bucureşti a bătut echipa ungară cu 30 la 25.

La meci au fost şi câteva incidente. Cu aproximativ un sfert de oră înainte de finalul meciului, partida a fost oprită din cauza fanilor maghiari. Portarul CMS-ului, Paula Ungureanu, a fost scuipată şi s-au aruncat cu monede spre ea.

„Nu vreau să folosesc un cuvânt urat la adresa fanilor maghiari. Au aruncat cu un pahar de bere în ea. Putea să se accidenteze”, a declarat Aurelia Brădeanu, la Dolce Sport.

În Final Four, CSM se va întrece şi cu Buducnost, echipa la care joacă românca Cristina Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2016. De altfel, Neagu a semnat un contract cu CSM, iar din sezonul viitor vine la Bucureşti.

Pe lângă Buducnost (Muntenegru), CSM Bucureşti se va mai duela cu HC Vardar (Macedonia) şi Gyor (Ungaria).

Au marcat în meciul cu Ferencvaros Martin (5 goluri), Manea (4 goluri), Niombla (4 goluri), Bazilu (3), Gullden (3), Torstensson (3), Mehmedovic (2), Curea (1), Saurina (1), Brădeanu (1). La echipa ungară s-au făcut remarcate Jovanovic (6 goluri) şi Schatzl (5 goluri).

Pe lângă CSM Bucureşti, Liga Campionilor la handbal a mai fost câştigată de Ştiinţa Bucureşti (1961) şi Rapid Bucureşti (1964). De asemenea, în finală au ajuns Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (2010).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro