Marţi, 16 aprilie 2024 - 4:28:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Halep se menţine pe locul 3 în clasamentul WTA


8 iunie 2015

Simona Halep se menţine pe locul al treilea în clasamentul celor mai bune jucătoare din circuitul profesionist feminin de tenis, în ciuda faptului că a fost eliminată din turul al doilea la Roland Garros.

PUBLICITATE
 

Americanca Serena Williams, câştigătoarea Openului Franţei, conduce detaşat în clasament, urmată de cehoaica Petra Kvitova, care a urcat două locuri, în timp ce rusoaica Maria Şarapova, învingătoarea de anul trecut, a coborât pe locul patru, la 180 de puncte de Halep.

Un salt remarcabil a reuşit Andreea Mitu (32 de locuri), de pe 100 pe 68, după ce a atins faza optimilor la Roland Garros, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera sa. Şi Irina Begu se află la cea mai bună clasare, locul 29, faţă de 30 pe cât se afla înaintea celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

În top 100 se mai găsesc două românce, Alexandra Dulgheru, care a coborât nouă locuri şi se află pe 60, şi Monica Niculescu, pe 61, după o urcare de şase poziţii.

La dublu, Monica Niculescu este cea mai bună reprezentantă a ţării noastre, pe 52 (coborâre de trei locuri), Irina Begu a coborât două poziţii (56), iar Raluca Olaru a coborât patru trepte, fiind pe 60.

Situaţia este neschimbată în ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, cu Serena Williams pe primul loc, urmată de Simona Halep şi de Maria Şarapova (74 de puncte diferenţă între ultimele două).

În clasamentul încasărilor din circuitul profesionist, Serena Williams este prima, cu 6,1 milioane dolari, urmată de Şarapova, 2,5 milioane, Halep, 2,2 milioane, etc.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro