Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:06:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


S-a retras Carl Froch, ”călăul” lui Lucian Bute


16 iulie 2015

Britanicul Carl Froch, campionul mondial la categoria super-mijlocie, şi-a anunţat retragerea din box, oferind o explicaţie simplă pentru decizia sa: ”Nu mai am nimic de demonstrat”.

Carl Froch are 38 de ani. A urcat de 35 de ori în ring şi a coborât învingător în 33 de ocazii. A câştigat de două ori titlul WBC la super-mijlocie, dar şi centurile WBA şi IBF, pe cea din urmă după victoria surprinzătoare în faţa lui Lucian Bute din mai 2012.

A fost meciul care a încheiat, practic, cariera lui Bute, care nu şi-a revenit niciodată după eşecul suferit în runda a cincea, după o lecţie de box curajos predată de neînfricatul Froch.

Lupta de la Nottingham, câştigată prin KO tehnic de englez în faţa campionului din România, rămâne una dintre cele mai frumoase victorii din cariera englezului, poreclit ”Cobra” pentru loviturile sale fulgerătoare.

Pumnii săi au făcut knock-out 23 de adversari. În ultimele două lupte, Carl Froch l-a învins pe rivalul şi compatriotul său, George Groves.

”Sunt foarte mândru de ce am realizat în box, însă acum e momentul potrivit să mă retrag. Nu mai am nimic de demonstrat şi palmaresul meu e grăitor în acest sens. Nimic nu va putea, însă, să înlocuiască emoţiile pe care le-am simţit mereu când am urcat în ring”, a spus Carl Froch, citat de The Guardian.

”Boxul este ultimul lucru la care mă gândesc înainte să adorm şi primul care îmi vine în minte când mă trezesc. Nu este vreun sentiment mai frumos pentru mine decât acela de a termina învingător o luptă. De acum încolo, nu îl voi mai simţi, şi nu ştiu unde o să îl mai găsesc. Chiar şi dacă nu o să îl mai găsesc, am luptat destul”, a completat ”Cobra” Froch.

Retragerea britanicului a fost grăbită şi de problemele medicale pe care acesta le-a avut la cot în ultima vreme, accidentarea anulând meciul cu Cesar Chavez Jr şi forţându-l pe Froch să renunţe la centura IBF.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro