Marţi, 19 martie 2024 - 4:54:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine este vinovat de lipsa Certificatului de Securitate pentru Stadionul Ilie Oană? Ce spune viceprimarul Ganea!


21 iulie 2018

Contactat de Jurnalul Prahovean, viceprimarul Cristian Ganea a explicat cine este vinovat de neobţinerea Certificatului de Securitate pentru Stadionul Ilie Oană:

"Problemele stadionului Ilie Oană erau cunoscute fostului director al CSM Ploieşti, consilier al primarului Adrian Dobre, dl Silviu Crângaşu. Domnia sa cunoştea problema încă de la finalizarea campionatului şi nu a luat nicio măsură pentru rezolvarea problemei. Din fericire clubul are în acest moment un director adjunct, Lucian Rădulescu. Împreună cu domnul Rădulescu, vom lua urgent măsuri pentru a remedia problema şi pentru a obţine Certificatul de Securitate la timp, pentru ca Petrolul să îşi poată relua meciurile conform graficului",

Petrolul Ploieşti a anunţat, printr-un comunicat de presă că stadionul Ilie Oană nu deţine certificat de securitate, iar debutul campionatului este în pericol.

"FC Petrolul Ploiesti aduce, cu regret, la cunoştinţa fanilor şi publicului spectator faptul că lipsa Certificatului de Securitate al stadionului “Ilie Oană”, ce ar fi trebuit obţinut de către administratorul arenei ploieştene (Primăria Ploieşti, prin Clubul Sportiv Municipal Ploieşti), poate duce la anularea meciului amical din data de 28 iulie şi pune în pericol şi primul meci oficial al noului sezon. Programat cu o săptămână înaintea startului oficial al sezonului 2018-2019, meciul dintre FC Petrolul şi Rapid Bucuresti a fost gândit ca un spectacol de gală pentru suporterii echipei ploieştene, dar absenţa omologării stadionului împiedică acest frumos demers.", scrie clubul sportiv în comunicatul de presă. „FC Petrolul Ploieşti a intenţionat să le ofere suporterilor săi un meci de prezentare înainte de startul sezonului 2018-2019, dar, din păcate, din motive independente de voinţa clubului, un astfel de eveniment nu poate fi organizat pe stadionul Ilie Oană în acest moment si cel mai probabil va fi anulat”, a declarat Cristi Vlad, preşedintele FC Petrolul Ploieşti.

Certificatul de Securitate este un document obligatoriu ce trebuie obtinut de catre fiecare administrator de baza sportivă si care atestă faptul că respectivul teren  îndeplineşte condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii, in termenii stabiliti de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria şi Direcţia de Sănătate Publică. În cazul stadionului “Ilie Oană”, aceasta certificare ar fi trebuit obţinută de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. În absenţa acestei cerrtificari, stadionul din Ploiesti, arena pe care echipa “lupilor galbeni” îşi desfăşoară în mod traditional jocurile in calitate de organizatoare, nu este omologată. Mai exact, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova nu îşi dă acordul pentru ca pe stadionul „Ilie Oană” să fie organizate jocuri cu spectatori.

„Deoarece ne aflăm în faţa unei situaţii extrem de serioase, ce riscă să devină gravă din perspectiva noastră, solicităm, şi pe această cale, administratorului stadionului să facă, urgent, toate demersurile necesare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, astfel încât echipa Ploieştiului să poată juca, pentru ploieşteni, pe stadionul <> şi nu în altă parte”, a continuat Cristi Vlad. Acesta a mai precizat c[ intarzierea omologarii creşte riscul şi din perspectiva primului meci oficial al sezonului 2018-2019.  Astfel, dacă  Certificatul de Securitate nu este obţinut cât mai curând de către administratorul stadionului, suporterii echipei FC Petrolul Ploiesti vor fi privati de bucuria de a-şi vedea echipa jucând la ei în oraş în data de 4 august, împotriva echipei Sportul Snagov.


Singura casă a Petrolului este „Ilie Oană” şi nu putem concepe o altă variantă pentru a ne desfăşura meciurile de pe teren propriu decât în „Templul” fotbalului ploieştean!”, mai se specifică în documentul precizat

S-au iscat tot felul de controverse, viceprimarul Cristian Ganea a avut o poziţie extrem de dură, oficialii Jandarmeriei Prahova au explicat de ce nu a fost obţinut Certificatul de Securitate al stadionului, iar conducerea CSM Ploieşti a explicat, clar, care este problema tot printr-un comunicat de presă pe care îl publicăm integral...

Din păcate, citind explicaţiile conducerii CSM, nu putem să nu ne întrebăm de ce au dorit oficialii Petrolului Ploieşti să arunce fanii echipei împotriva municipalităţii..Oare şefii Petrolului încearcă să manipuleze opinia publică într-o tentativă de manipulare administrativă şi politică?

"Referitor la situaţia apărută în această perioadă, ce a dus la îngrijorarea manifestată de reprezentanţii clubului FC Petrolul Ploieşti vizavi de posibilitatea ca echipa fanion a oraşului să-şi dispute meciurile de pe teren propriu, din sezonul 2018-2019, pe Stadionul „Ilie Oană”, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, în calitate administrator al bazei sportive, face următoarele precizări:

CSM Ploieşti îi asigură pe toţi suporterii Petrolului şi nu numai că se află în plin proces de rezolvare a celor trei probleme considerate majore, invocate de instituţiile de jandarmerie cu prilejul ultimei verificări, petrecute miercuri, 18 iulie 2018:

– repararea instaţiei de ticketing;

– dotarea stadionului, în toate tribunele, cu surse de apă potabilă tip „ţâşnitori”;

– îmbunătăţirea signalisticii pentru îndrumarea spectatorilor în incinta stadionului şi în exterior.

Avem convingerea că, până la termenul limită impus de organele abilitate pe acest domeniu, 2 august 2018, aceste probleme vor fi rezolvate, iar stadionul „Ilie Oană” va obţine Certificatul de Securitate valabil pentru următorii doi ani.

Cât priveşte meciul amical pe care FC Petrolul Ploieşti intenţionează să-l susţină pe data de 28 iulie, acesta nu intră sub jurisdicţia vreunul for fotbalistic, ci doar a organizatorului de eveniment, în speţă FC Petrolul Ploieşti. Drept urmare, clubul trebuie să efectueze demersurile necesare pentru organizarea unei partide amicale. În cazul de faţă, pe componenta de asigurare a ordinii şi siguranţei în stadion, organizatorul evenimentului trebuie să comunice Unităţii de Jandarmi Teritoriale intenţia de a organiza meciul şi măsurile pe care le vizează pentru buna desfăşurare a partidei.

Totodată, în cazul în care clubul organizator emite bilete, este obligat, în condiţiile în care sistemul de ticketing al stadionului este în curs de reparare pentru obţinerea Certificatului de Securitate, să facă dovada că atât accesul, cât şi contorizarea spectatorilor se poate efectua cu operatori dotaţi cu cititoare mobile la porţi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro