Vineri, 2 decembrie 2022 - 10:38:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Germania este noua campioană mondială


14 iulie 2014

Golul marcat de Mario Gotze în minutul 113 al finalei Cupei Mondiale din Brazilia a pus capăt unei perioade de 24 de ani în care Germania nu a cucerit trofeul.

Pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, echipa antrenată de Joachim Low a învins Argentina cu 1-0, după prelungiri, şi a devenit pentru a patra oară campioană mondială.

Germania devine astfel prima naţională din Europa care cucereşte titlul suprem în America de Sud şi egalează Italia la numărul de trofee.

Argentina a făcut probabil cel mai bun meci de la actuala ediţie a Cupei Mondiale, în special din punct de vedere defensiv, dar acest lucru nu a fost suficient pentru a învinge o echipă a Germaniei care, în ciuda unor evoluţii inconstante în anumite momente, s-a dovedit cea mai puternică a turneului. În cel mai important moment al carierei, Lionel Messi nu a reuşit să-i conducă spre coechiperii săi spre un succes aşteptat de aproape trei decenii. Starul Barcelonei a fost una dintre dezamăgirile finalei, iar în acest context titlul de cel mai bun jucător al turneului, primit la sfârşitul partidei, este cu atât mai surprinzător şi va da cu siguranţă naştere la numeroase controverse.

De cealaltă parte, Germania a reuşit să depăşească momentele dificile - accidentarea de la încălzire a lui Sami Khedira şi apoi cea a înlocuitorului său, Christopher Kramer, după doar jumătate de oră de la începutul meciului - şi şi-a făcut jocul obişnuit. Fără să mai strălucească aşa cum a făcut-o în semifinala cu Brazilia, a făcut destul pentru a-şi confirma superioritatea şi a obţine o victorie meritată.

Victoria Germaniei nu este doar victoria celei mai bune echipe a turneului, ci şi succesul unui model sănătos şi al unui fotbal cu un plan bine pus la punct, de la care nu s-a abătut nici în momentele dificile de după eşecurile de la Euro 2008 şi 2012 sau de la Cupa Mondială din 2010. În Brazilia, naţionala lui Low a jucat pentru a patra oară consecutiv în semifinale, o performanţă unică în istoria competiţiei, şi a reuşit în sfârşit să meargă până la capăt, după ce pierduse finala din 2002 şi semifinalele de la precedentele două ediţii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro