Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:08:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep în semifinale la Roland Garros


5 iunie 2014

Simona Halep şi-a îmbunătăţit încă o dată cea mai bună performanţă a carierei la Roland Garros, reuşind să se califice în semifinalele celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

În sferturile de finală, Halep, a patra favorită, a învins-o cu 6-2, 6-2 pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, cap de serie numărul 27, fostă campioană la Paris în 2009, la capătul unui meci care a durat o oră şi 19 minute.

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe Andrea Petkovic (Germania), cap de serie numărul 28, care a trecut cu 6-2, 6-2, de italianca Sara Errani, a 10-a favorită.

Este pentru prima oară după 17 ani când o jucătoare din România reuşeşte să ajungă în semifinalele unui Grand Slam, precedenta performanţă de acest fel aparţinându-i Irinei Spîrlea, care, în 1997, juca în penultimul act la US Open.

La Roland Garros, ultima prezenţă românească într-o semifinală s-a înregistrat în 1980, atunci când Virginia Ruzici a pierdut finala în faţa americancei Chris Evert.
Ruzici este singura reprezentantă a României care a câştigat un turneu de Grand Slam, chiar la Paris, în 1978.

În cazul în care Halep va trece de Petkovic şi se va califica în ultimul act, ea va urca pe locul 3 în clasamentul WTA, ea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România. În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Sharapova, cap de serie numărul 7, şi canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro