Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:12:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep a câştigat trofeul de la Bucureşti


14 iulie 2014

Talentata noastră jucătoare Simona Halep a câştigat prima ediţie a turneului BRD Bucharest Open 2014 la Arenele BNR, îvingând-o în finală pe italianca Roberta Vinci (nr.24 WTA) cu scorul de 6-1, 6-3. Meciul a durat o oră şi opt minute.

Competiţia bucureşteană a fost dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari.

În primul game, Simona Halep a început perfect, cu un break şi apoi nu i-a mai dat prea multe şanse italiencei, câştigând setul cu 6-1. În setul secund Vinci a condus-o cu 2-0, însă Simona a revenit şi a câştigat setul cu 6-3, adjudecându-şi râvnitul trofeul din Capitala ţării.

Publicul bucureştean şi-a încurajat-o favorita pe tot parcursul meciului.

După câştigarea celui de-al optulea trofeu din carieră, Simona Halep a spus: „În primul rând, vreau s-o felicit pe Roberta pentru turneul ăsta frumos pe care l-a reuşit. A fost un turneu deosebit şi mă bucur din suflet că am reuşit să vin. Deşi am fost obosită, am venit cu mare drag aici. Apoi vreau să mulţumesc familiei mele, care m-a susţinut întotdeauna, m-a adus pe un drum foarte frumos.

Aţi fost deosebiţi toată săptămâna, vă mulţumesc din suflet şi sper să fiţi alături de mine în continuare, la fel ca în săptămâna aceasta. Mulţumesc România, mulţumesc românilor!”, a spus Simona Halep după joc.

Finala a avut parte şi de un moment neplăcut la festivitatea de premiere, când publicul a huiduit în momentul în care George Cosac, preşedintele FRT, i-a mulţumit premierului Victor Ponta pentru sprijin.

Ca urmare a câştigării acestui turneu, Simona Halep primeşte 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar finalista Roberta Vinci 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Monica Niculescu, care a jucat în semifinală primeşte 11.300 dolari şi 110 puncte WT.

La dublu feminin, jucătoarele noastre Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu au intrat în posesia trofeului de la Bucureşti, după victoria împotriva cuplului Cagla Buyukakcay şi Karin Knapp (Turcia/Italia), cu scorul de 6-4, 3-6, 10-5.

Turneul WTA de la Bucureşti este la prima ediţie, după ce a fost mutat de la Budapesta, acolo unde Halep s-a impus anul trecut cu 6-3, 6-7 (7), 6-1 în finala cu Yvonne Meusburger, după ce a învins în semifinale tot o româncă, pe Alexandra Cadanţu, cu 6-2, 7-6 (1).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro